Carlos Mújica

inline

El Carlos Mújica és un dels meus artistes favorits, és artista sense escapatòria. No sap fer res més, ho ha de fer i ho fa. Al Carlos li vaig conèixer de veritat organitzant una festival d’art, música, dansa, poesia a Barcelona. Ell simplement estava, no reclamava, ajudava i quan aportava era dels millors, les seves peces espectaculars, expressió de la seva essència, de fer i no reclamar.

inline
Carlos Mújica: Lapric, 2013
Fusta reciclada
cm 180 x 180 x 15

No solament a vegades, gairebé sempre ens toca a nosaltres valorar, i com ens costa valorar de veritat, sense perjudicis, valorar per nosaltres mateixos i l’art de Carlos ens invita a això, valorar per nosaltres mateixos: supera l’art confessional, ho transforma en un art de comunió, de comunicació. Bravo. I ho expliquem:

Existeix la dona aranya al món de l’art. No sabem si Carlos Mújica
sabria anomenar-la pel seu nom a la vida real, però la seva obra sí que la saluda, beu de les mateixes fonts: Les seves escultures són conductes a mons llunyans i soterrats que hem deixat enrere amb certa nostàlgia ja fa molt de temps i no sabem ni perquè ni per a què, però ell els té presents, sense nostàlgia.

La dona aranya ens ofereix confessió i la confessió està lligada al remordiment però després de la confessió, què hi ha? Potser hi ha el camí que ens ofereix l’home aranya, el Carlos: la comunió, un cop fetes les confessions. Les escultures de Carlos Mújica són invitacions per reconnectar amb temps i espais perduts, per integrar el passat, que sembla impossible, en el present. No tot està perdut. Trobar la joguina perduda i saber jugar amb la joguina trobada no és el mateix.

inline
Carlos Mújica: Aiag, 2015
Fusta reciclada
1,5m x 1,5m x 1,3m

inline
Carlos Mújica: Serie Somorrostro X, 2023
Ferros reciclats

inline

A Cal Talaia trobeu dos escultures de Carlos Mújica, una a dins de La Guinda i una altre al carrer, les dues fetes amb deixalles, joguines de llocs concrets, les escultures Pals i Deltebre.

(Pals)

(Deltebre)


Carlos Mújica a TV3, 2020

Contactar amb Carlos Mújica

Reload?